Kunnskap, vennskap og fellesskap

PEF Norge

Høstens aktiviteter

15.08.2024

Det er mye som skjer i høst i Psoriasis- og eksemforbundet og PEF-ung. Her finner du en oversikt over mange av aktivitetene.

Bilde: Høstens aktiviteter

I tillegg til ulike aktiveteter som arrangeres sentralt i forbundet, inviterer de ulike lokallagene til møter, treff og andre arrangementer.

Gå inn på lokallagssidene på hudportalen.no for å finne ut hva ditt lokallags høstplaner.

Her finner du lokallagssidene 

Representantskapsmøte

Hver høst er det representantskapsmøte i Psoriasis- og eksemforbundet (PEF). Denne gangen avvikles møtet digitalt lørdag 7. september kl. 10.00 – 17.00. 

Representantskapet er PEFs høyeste besluttende organ mellom landsmøtene og sørger for at organisasjonens virksomhet drives i samsvar med vedtektene og landsmøtets vedtak. Representantskapet består av 1 representant fra hvert fylkeslag (normalt fylkesleder), sentralstyret og 1 representant fra ungdomsorganisasjonen PEF-ung. 

Her kan du lese mer om representantskapet i PEF

Landsmøte

I høst er det landsmøtet i PEF, og det arrangeres på Quality Airport Hotel Gardermoen helgen 26.-27. oktober 2024. 

Landsmøtet i PEF består av representanter fra fylkes- og lokallag, samt representantskapet, sentralstyret og kontrollkomiteen. Landsmøtet behandler saker som blant annet årsberetninger og årsregnskap for landsmøteperioden, forbundets langtidsprogram og mål- og strategidokumenter. I tillegg velger landsmøtet nytt sentralstyre, kontrollkomité og valgkomité for neste periode.

På høstens landsmøte vil det også bli delt ut forskningsmidler og PEFs hederspris, som går til personer i forbundet som har gjort en stor og verdifull innsats for organisasjonen. 

Her kan du lese mer om landsmøtet i oktober

Fagkonferanse

Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer igjen til fagkonferanse. Tema for årets konferanse er kompleksiteten i sykdomsbildet hos hudpasientene, som for eksempel komorbiditet og følgesykdommer. 

Fagkonferanseen arrangeres på Nationaltheatret konferansesenter fredag 25. oktober kl. 12.30-18.00. Deltakelse er gratis for medlemmer av PEF og PEF-ung. 

Mer informasjon og påmelding til årets fagkonferanse kommer på hudportalen.no

Webinarer

I høst har vi planer om flere webinarer om ulike aktuelle temaer:

  • Vi har spilt inn to webinarer om hudsykdommen hidradenitis suppurativa (HS). Det ene handler om behandling og det andre om sårbehandling ved HS. Webinarene vil kun være tilgjengelig for medlemmer i PEF og PEF-ung. 
  • Gjennom prosjektet «Nytt i forskning» skal det spilles inn fem webinarer, en for hver av våre diagnosene PEF jobber med. Webinarene vil ta for seg forskningsnyheter. Webinarserien er støttet av Stiftelsen Dam.

Fothelsesamarbeid

Psoriasis- og eksemforbundet samarbeider med Fotterapeutforbundet for å fremme fothelse for personer med hudsykdommer og psoriasisartritt. Det langsiktige målet med samarbeidet er at pasienter med ulike typer hudproblemer og psoriasisartritt skal få refusjon for nødvendige fotbehandlinger.

Dessuten inkluderer samarbeidet ulike prosjekter, som en brosjyre om god fothelse og et webinar. I løpet av høsten vil brosjyren trykkes og webinaret publiseres. Følg med på hudportalen.no for å få med deg dette.

Brosjyren og webinaret om folkehelse er støttet av Stiftelsen Dam.

Psykisk helse

Vi fortsetter å spre informasjon om hudsykdommer og psoriasisartritt og psykisk helse, og i høst vil vi gi ut et temahefte om tematikken. Temaheftet er støttet av Stiftelsen Dam.

Mye av informasjonen som fremkommer i temaheftet er basert på fjorårets fagkonferanse Huden og psyken.

Opptaket fra konferansen er fortsatt tilgjengelig for medlemmer her

PEF-ung:

Gaming-helg

Helgen 20. - 22. sepember arrangerer PEF-ung en gaming-helg i Oslo. Det blir tid til masse gaming og Chris Omdahl skal holde foredrag for oss! Påmeldingsfristen nærmer seg, så vær rask! Her kan du lese mer om helgen og melde deg på.

Landsmøte og ungdomskonferanse PEF-ung

I høst skal PEF-ung ha landsmøte og ungdomskonferanse helgen 18.- 20. oktober på Quality Airport Hotel Gardermoen. Dette blir en spennende helg med både sosialt og faglig påfyll. Blant annet skal psykolog Benjamin Silset snakke for oss på ungdomskonferansen. Program og påmelding kommer snart, men dette er en helg du bør holde av i kalenderen!

Myldrebok

Med støtte fra Stiftelsen Dam har vi fått laget en myldrebok (let og finn) som snart går i trykken! Vi gleder oss til å vise frem denne boken til dere. Det er illustratør Tiril Jenna Bellinghiri som har tegnet alle illustrasjonene i boka. 

Kunstkalender

Flere husker kanskje kroppskunst-prosjektet PEF-ung hadde i fjor? Vi har fått midler av Stiftelsen Dam til å lage en kalender med de flotte bildene fra prosjektet. Dette blir en kalender for året 2025. 

Vi i PEF og PEF-ung gleder oss til en spennende og innholdsrik høst!

Tilbake
Psoriasis- og eksemforbundet Postboks 6547 Etterstad, 0606 Oslo | Besøksadresse: Borgenveien 66, 0373 OSLO | post@pef-ung.no
Vi har telefontid alle hverdager kl. 09.00-15.00, tlf. nr: 23 37 62 40
Personvernerklæring
Instagram